Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 28 sierpnia 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Gnocchi, czyli włoskie kopytka ponownie zagoszczą w naszej Akademii. Tym razem w świeżej, wiosennej odsłonie. Czy wiecie, że początkowo włoskie gnocchi wyrabiano wyłącznie z semoliny, bądź czerstwego chleba? Dopiero w XVIII wieku, za sprawą przybyłych do Włoch ziemniaków, zaczęto urozmaicać ich recepturę łącząc bulwy z mąką i nadając im różnorodne kształty. Podczas warsztatów z Marco, nauczycie się jak robić i formować włoskie kopytka, oraz z jakimi sosami smakują one najlepiej.
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę San Pellegrino i napoje Schweppes.
W przygotowaniu włoskich gnocchi pomoże wam Marco oraz intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Gnocchi z mąki gryczanej podane z pomidorkami i skórką z cytryny
- Gnocchi z ricotty i groszku z szafranem i małżami
- Gnocchi z ziemniaków alla sorrentina, pomidorami, mozzarellą i bazylią
- Gnocchi z ziołami i świeżą kiełbaską
- Knedliki z semoliny podane z Prosciutto Crudo ChNP, fasolką szparagową i Pecorino Romano ChNP