• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

GNOCCHI

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 11 stycznia 2020 GODZ.: 11:00 - 15:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 11 stycznia 2020 od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Doskonale znane wszystkim włoskie kopytka są trzecim w kolejności daniem w kuchni Italii uwielbianym przez Polaków. We Włoszech podawane są jako pojedyncze danie i różnią się zdecydowanie w przygotowaniu od naszych, tradycyjnych kopytek. Nie będziemy teraz zdradzać czym, żebyście mogli  przekonać się sami na naszym kursie. Istnieje wiele receptur na przyrządzenie gnocchi, ale Marco wybrał swoje ulubione, żeby jak najlepiej nauczyć Was ich przyrządzania. Każdy będzie mógł spróbować własnych sił w kulinarnej przygodzie z kopytkami po włosku, a później oczywiście wykorzystać przepisy w swojej kuchni. Gnocchi są tak pyszne… czy Wy też tak sądzicie? Jeśli tak, to przybywajcie do nas tłumnie!

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes. 

Kurs gotowania gnocchi poprowadzi Marco, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij23
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Ziemniaczane gnocchi z ragù z białej, surowej kiełbasy i serem pecorino romano ChNP
  • Cieciorkowe gnocchi z sosem z małży, rozmarynu oraz białego wina
  • Gryczane gnocchi z selerem naciowym, szpinakiem i serem asiago ChNP
  • Pieczone gnocchi z polenty z serem taleggio ChNP oraz cebulką duszoną w czerwonym winie
  • Słodkie gnocchi polane masłem, oprószone cynamonem i cukrem trzcinowym
Udostępnij23
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra