• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

GOTOWI NA ZIMĘ

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 19 października 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 19 października 2019 w godz. od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Zdrowe jedzenie – nauka gotowania z sezonowych produktów

Podczas wrześniowych warsztatów nauka gotowania była też okazją do tego, by dowiedzieć się, jak dzięki pożywieniu wzmacniać odporność. Stąd już wiecie, jak przygotować pożywne i ciekawe zestawy, które pozwalają też zadbać o zdrowie. Teraz czas na wykorzystanie wszelkich dóbr natury podczas nadchodzącej wielkimi krokami zimy. Rynek warzyw i owoców nie jest może wtedy tak bogaty, jak we Włoszech, ale nasza Cristina pokaże Wam różne sposoby przyrządzania surowców dostępnych także tutaj. Dodatkowo, podzieli się wiedzą na temat konkretnych produktów, a przede wszystkim powie Wam, dlaczego powinniśmy jeść zimą akurat te, których użyjemy. Przybywajcie tłumnie na wspólne gotowanie po włosku! Po naszym warsztacie z pewnością stwierdzicie, że jesteście w pełni gotowi na zimę.

Pyszne potrawy przyrządzicie pod czujnym okiem Cristiny, wiedzę na temat produktów i ich wartości przekaże dietetyk Milena Nosek, a w nauce gotowania pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

 

 

Udostępnij8
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Włoskie minestrone z warzyw sezonowych z grzankami z pieczywa pełnoziarnistego
  • Tortellini z dynią polane masłem i oprószone szałwią
  • Scaloppine cielęce z sezonowymi grzybami oraz tymiankiem
  • Sałatka z kozim serem, gruszką, winogronami i orzechami
  • Chocco pera, czyli czekoladowe ciasto z gruszkami sezonowymi
Udostępnij8
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra