Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 19 października 2019 w godz. od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Zdrowe jedzenie – nauka gotowania z sezonowych produktów
Podczas wrześniowych warsztatów nauka gotowania była też okazją do tego, by dowiedzieć się, jak dzięki pożywieniu wzmacniać odporność. Stąd już wiecie, jak przygotować pożywne i ciekawe zestawy, które pozwalają też zadbać o zdrowie. Teraz czas na wykorzystanie wszelkich dóbr natury podczas nadchodzącej wielkimi krokami zimy. Rynek warzyw i owoców nie jest może wtedy tak bogaty, jak we Włoszech, ale nasza Cristina pokaże Wam różne sposoby przyrządzania surowców dostępnych także tutaj. Dodatkowo, podzieli się wiedzą na temat konkretnych produktów, a przede wszystkim powie Wam, dlaczego powinniśmy jeść zimą akurat te, których użyjemy. Przybywajcie tłumnie na wspólne gotowanie po włosku! Po naszym warsztacie z pewnością stwierdzicie, że jesteście w pełni gotowi na zimę.
Pyszne potrawy przyrządzicie pod czujnym okiem Cristiny, wiedzę na temat produktów i ich wartości przekaże dietetyk Milena Nosek, a w nauce gotowania pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Włoskie minestrone z warzyw sezonowych z grzankami z pieczywa pełnoziarnistego
- Tortellini z dynią polane masłem i oprószone szałwią
- Scaloppine cielęce z sezonowymi grzybami oraz tymiankiem
- Sałatka z kozim serem, gruszką, winogronami i orzechami
- Chocco pera, czyli czekoladowe ciasto z gruszkami sezonowymi