Emiliano Castagna, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie ma przyjemność zaprosić na warsztat kulinarny, który odbędzie się 26 września 2020, od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory,ul. Mińska 25).
Lubicie włoskie jedzenie? A co powiecie na lekkie urozmaicenie? Jeżeli tak jak Emiliano jesteście pasjonatami gotowania i chcielibyście poszerzyć swoje kulinarne horyzonty, to zapraszamy Was na wyjątkowe warsztaty! Będziecie mieć niepowtarzalną okazję gotowania włoskich potraw metodą sous vide, przyrządzenia klasycznych makaronów w nieco bardziej nowoczesnym wydaniu, czy też zgłębienia sekretów klasycznego risotto. A to wszystko pod okiem pochodzącego z Mediolanu Emiliano, miłośnika dobrego jedzenia!
Menu:
- Bruschetta z jajkiem sous vide, anchois, szczypiorkiem i bawolim masłem
- Wariacja na temat spaghetti Aglio Oglio e Peperoncino
- Risotto z grzybami i szafranem
- Faszerowane kalmary w białym winie podane ze świeżą sałatą
- Pucharek z ricottą, miodem i pistacjami
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Wyjątkowe pomysły na włoskie jedzenie przybliży Wam Emiliano, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.