Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, razem z Befsztyk.pl mają przyjemność zaprosić Was na warsztat grillowania, który odbędzie się 9 czerwca 2017, od 19:00 do 22:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Zamiłowanie do mięsa z rusztu (grilla) wpisuje się zarówno w polską, jak i włoską tradycję. Każdy włoski region szczyci się własnymi, tradycyjnymi potrawami, gdzie pieczołowicie wykorzystuje się najmniejszy kawałek mięsa w daniach odświętnych i pracochłonnych, jak i tych prostszych, codziennych.
Na tych warsztatach nauczycie się przyrządzać mięso na wiele sposobów. Pod czujnym okiem naszego szefa kuchni – Marco Ghia – dowiecie się, jak rozróżniać rodzaje mięsa oraz jak je przygotować w sposób, który najlepiej podkreśli jego walory. Rozprawicie się z wołowiną, wieprzowiną, indykiem, czy cielęciną. Ponadto nauczycie się przygotowywać najodpowiedniejsze do danych mięs sosy, tak, aby wzbogacić ich smak.
Mięso najwyższej jakości dostarczy Wam Befsztyk.pl , a sprzęt do zabudowy marki Whirlpool zadba o to, aby napoje serwowane podczas warsztatów były świetnie schłodzone.
Menu:
- Grillowana zawijana cielęcina
- Grillowane bakłażany, cukinie, pomidory, pory, papryki ze świeżymi ziołami, oliwą z oliwek i czosnkiem
- Włoskie szaszłyki z warzywami i mięsem z indyka, wołowiny, cielęciny i kiełbaską
- Burgery z grilla
- Grillowane owoce
- Sosy: barbecue, musztardowo-miodowy, sos z whisky, domowy ketchup