Cristina Catese nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz magazyn “Kuchnia“, mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 26 sierpnia 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul Mińska 25).
„Grzyby we włoskim stylu” to już trzeci kurs gotowania, będący wspólną inicjatywą magazynu „Kuchnia” i Akademii Kulinarnej Whirlpool.
Wszystkim pasjonatom gotowania, ale również osobom, które stawiają pierwsze kroki w gotowaniu proponujemy warsztaty, których tematem przewodnim będą grzyby. Cristina opowie Wam o różnych rodzajach grzybów, czym się charakteryzują, jak wydobyć z nich smak i z czym je łączyć. Przygotuje z Wami pełne aromatu dania i pokaże jak połączyć proste składniki, aby otrzymać smakowite potrawy. Nie zabraknie oczywiście włoskich akcentów w postaci gnocchi, czy cielęciny.
Więcej o grzybach przeczytacie we wrześniowym wydaniu magazynu „Kuchnia”.
Dobrą zabawę oraz pyszne dania gwarantują magazyn „Kuchnia” i Cristina Catese, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Jajko poszetowe z borowikami i Asiago Stagionato
- Millefoglie z borowikami i Parmigiano Reggiano
- Kasza orkiszowa z kurkami, warzywami korzennymi i kurkumą
- Gnocchi z bazylią, salsą z grzybami i cielęciną
- Dorsz z borowikami i rozmarynem na białym winie