Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 21 lutego 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Jagnięcina to mięso bardzo wysokiej jakości: delikatne, soczyste, łatwo strawne i bogate w mikroelementy, takie jak potas, żelazo i cynk. Oprócz tych cennych wartości odżywczych, ma także ciekawy smak. Jeśli chcecie się dowiedzieć, jakie części jagnięciny przeznaczyć na konkretne potrawy, jak je przyrządzać i podawać to kurs właśnie dla Was. Dowiecie się także, jak wybrać dobrej jakości mięso, w jaki sposób je przyprawiać i co też bardzo ważne – przechowywać. Pod czujnym okiem Marco, przygotujecie potrawy z jagnięciną inspirowane kuchniami świata. Spójrzcie na menu! Przyjdźcie po przepisy. Zapowiada się pysznie, prawda?
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Kurs gotowania potraw z jagnięciną poprowadzi Marco, mięso zapewni Taste Store, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Chlebowe gnocchi z Abruzji podane z jagnięcym ragu na czerwonym winie z serem Pecorino Romano ChNP
- Tureckie szaszłyki jagnięce z kwaśną śmietaną, miętą i tahini
- Marokańskie cassolette z harissą, ciecierzycą, kuminem i sokiem z cytryny
- Gruziński chleb nadziewany jagnięciną i cebulką podawane z pomidorkami oraz natką pietruszki
- Ostra kofta jagnięca w stylu greckim z cynamonem, anyżem i miodem serwowana z jogurtowym sosem