• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PRZEPISY ŚWIATA: JAGNIĘCINA

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 21 lutego 2020 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 21 lutego 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Jagnięcina to mięso bardzo wysokiej jakości: delikatne, soczyste, łatwo strawne i bogate w  mikroelementy, takie jak potas, żelazo i cynk. Oprócz tych cennych wartości odżywczych, ma także ciekawy smak. Jeśli chcecie się dowiedzieć, jakie części jagnięciny przeznaczyć na konkretne potrawy, jak je przyrządzać i podawać to kurs właśnie dla Was. Dowiecie się także, jak wybrać dobrej jakości mięso, w jaki sposób je przyprawiać i co też bardzo ważne – przechowywać. Pod czujnym okiem Marco, przygotujecie potrawy z jagnięciną inspirowane kuchniami świata. Spójrzcie na menu! Przyjdźcie po przepisy. Zapowiada się pysznie, prawda?

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes. 

Kurs gotowania potraw z jagnięciną poprowadzi Marco, mięso zapewni Taste Store, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Chlebowe gnocchi z Abruzji podane z jagnięcym ragu na czerwonym winie z serem Pecorino Romano ChNP
  • Tureckie szaszłyki jagnięce z kwaśną śmietaną, miętą i tahini
  • Marokańskie cassolette z harissą, ciecierzycą, kuminem i sokiem z cytryny
  • Gruziński chleb nadziewany jagnięciną i cebulką podawane z pomidorkami oraz natką pietruszki
  • Ostra kofta jagnięca w stylu greckim z cynamonem, anyżem i miodem serwowana z jogurtowym sosem
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra