Cristina Catese nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz magazyn “Kuchnia“, mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 24 lutego 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul Mińska 25).
Tematem przewodnim tego kursu będą jajka. Temat wydaje się banalny i pospolity. Oczywiście wiadomo, że z jajek można przygotować niezliczoną ilość potraw, rzecz w tym, aby zaskoczyć innych czymś niesztampowym i oryginalnym. Chyba każdy w życiu smażył omleta, jajecznicę, czy robił tartę wytrawną. A co powiecie na to, aby wyczarować z jajek prawdziwe cuda? Nie tylko wizualne, ale również smakowe. Cristina nauczy Was przygotowywać przepisy prawdziwych mistrzów kulinarnych, którzy zdobyli gwiazdkę Michelin. W menu znajdziecie między innymi jajko z pianka wieprzową z kremem z Parmigiano Reggiano i lukrecją, smażone żółtko, czy cyber egg – surowe jajko z kawiorem i wódką.
Oprócz kulinarnych tricków, Cristina również opowie Wam wiele interesujących i przydatnych informacji na temat jajek.
Więcej o jajkach przeczytacie w marcowym wydaniu magazynu „Kuchnia”.
Dobrą zabawę oraz pyszne dania gwarantują magazyn „Kuchnia”, Piekarnia i Cristina Catese, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Chef Carlo Cracco – smażone żółtko
- Chef Giuliano Baldessari – złota chmurka, czyli beza z pływającym żółtkiem.
- Chef Cristina Bowerman – jajko z pianką wieprzową, krémem z Parmigiano Reggiano i lukrecją
- Chef Claudio Sadler – Jajko gotowane w niskiej temperaturze, krem z topinambura, kruszonka orzechowo-warzywna
- Chef Davide Scabin - cyber egg , czyli jajko na surowo z kawiorem, szalotką, papryką i wódką