• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

Jajka z gwiazdką Michelin

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 24 lutego 2018 GODZ.: 11 - 15

 Cristina Catese nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz magazyn “Kuchnia“,  mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 24 lutego 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul Mińska 25).

Tematem przewodnim tego kursu będą jajka. Temat wydaje się banalny i pospolity. Oczywiście wiadomo, że z jajek można przygotować niezliczoną ilość potraw, rzecz w tym, aby zaskoczyć innych czymś niesztampowym i oryginalnym. Chyba każdy w życiu smażył omleta, jajecznicę, czy robił tartę wytrawną. A co powiecie na to, aby wyczarować z jajek prawdziwe cuda? Nie tylko wizualne, ale również smakowe. Cristina nauczy Was przygotowywać przepisy prawdziwych mistrzów kulinarnych, którzy zdobyli gwiazdkę Michelin. W menu znajdziecie między innymi jajko z pianka wieprzową z kremem z Parmigiano Reggiano i lukrecją, smażone żółtko, czy cyber egg – surowe jajko z kawiorem i wódką.

Oprócz kulinarnych tricków, Cristina również opowie Wam wiele interesujących i przydatnych  informacji na temat jajek.

Więcej o jajkach przeczytacie w marcowym wydaniu magazynu „Kuchnia”.

Dobrą zabawę oraz pyszne dania gwarantują magazyn „Kuchnia”, Piekarnia i Cristina Catese, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.

 

Udostępnij33
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Chef Carlo Cracco – smażone żółtko
  • Chef Giuliano Baldessari – złota chmurka, czyli beza z pływającym żółtkiem.
  • Chef Cristina Bowerman – jajko z pianką wieprzową, krémem z Parmigiano Reggiano i lukrecją
  • Chef Claudio Sadler – Jajko gotowane w niskiej temperaturze, krem z topinambura, kruszonka orzechowo-warzywna
  • Chef Davide Scabin - cyber egg , czyli jajko na surowo z kawiorem, szalotką, papryką i wódką
Udostępnij33
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra