Marco Ghia szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz magazyn “Kuchnia“, mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 29 września 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul. Mińska 25).
Jabłka kojarzą się z jesienną aurą, początkiem deszczowej pogody i lekkim orzeźwiającym chłodem, który rano wkrada się do naszych domów. Najlepszym sposobem na osłodzenie i rozgrzanie jest przygotowanie smakowitych dań na bazie jabłek. Marco Ghia zabierze Was w kulinarną podróż po świecie jabłek, opowie o ich odmianach, charakterystyce, o sposobach ich przyrządzania. Do dań użyjecie jabłek takich jak Szara Reneta, Lobo, Ida Red, Gloster, Cortland, czy Champion. Każda z nich jest inna i wyjątkowa. Marco pokaże Wam jak łączyć słodycz jabłek z wytrawnymi potrawami, ugotujecie wspólnie chrupiące ciasto z jabłkami, bekonem i karmelizowaną cebulą, boczek pieczony z jabłkami i sosem cydrowym, sernik z sera koziego, do którego użyjecie jabłek Gloster, a także smażone włoskie pierożki z jabłkami Cortland i Gorgonzolą.
Na dobry początek kursu, każdy z Was spróbuje Prosecco z sokiem ze świeżo wyciskanych Szarych Renet, który na pewno doda Wam energii do kulinarnych działań 🙂
Dobrą zabawę oraz pyszne dania gwarantują magazyn „Kuchnia” i Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Chcecie wspólnie z nami zadbać o środowisko? Zabierzcie na warsztaty swoje domowe pojemniki na żywność i poczęstujcie bliskich Waszymi pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!
Menu:
- Na dobry początek - Prosecco z sokiem ze świeżo wyciskanych Szarych Renet
- Chrupiące ciasto z jabłkami Lobo z bekonem i karmelizowaną cebulą
- Polędwica wieprzowa łososiowa pieczona z jabłkami Ida Red i sosem cydrowym
- Sernik z sera koziego z jabłkami Gloster
- Fritelle, czyli włoskie smażone ciasteczka z jabłkami Cortland i Gorgonzolą
- Karmelizowane jabłka Champion z lodami