• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

JESIEŃ Z JABŁKAMI

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 29 września 2018 GODZ.: 11 - 15

Marco Ghia szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz magazyn “Kuchnia“,  mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 29 września 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul. Mińska 25).

 

Jabłka kojarzą się z jesienną aurą, początkiem deszczowej pogody i lekkim orzeźwiającym chłodem, który rano wkrada się do naszych domów. Najlepszym sposobem na osłodzenie i rozgrzanie jest przygotowanie smakowitych dań na bazie jabłek. Marco Ghia zabierze Was w kulinarną podróż po świecie jabłek, opowie o ich odmianach, charakterystyce, o sposobach ich przyrządzania. Do dań użyjecie jabłek takich jak Szara Reneta, Lobo, Ida Red, Gloster, Cortland, czy Champion. Każda z nich jest inna i wyjątkowa. Marco pokaże Wam jak łączyć słodycz jabłek z wytrawnymi potrawami, ugotujecie wspólnie chrupiące ciasto z jabłkami, bekonem i karmelizowaną cebulą, boczek pieczony z jabłkami i sosem cydrowym, sernik z sera koziego, do którego użyjecie jabłek Gloster, a także smażone włoskie pierożki z jabłkami Cortland i Gorgonzolą.
Na dobry początek kursu, każdy z Was spróbuje Prosecco z sokiem ze świeżo wyciskanych Szarych Renet, który na pewno doda Wam energii do kulinarnych działań 🙂


Dobrą zabawę oraz pyszne dania gwarantują magazyn „Kuchnia” i  Marco Ghia
, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.

Chcecie wspólnie z nami zadbać o środowisko? Zabierzcie na warsztaty swoje domowe pojemniki na żywność i poczęstujcie bliskich Waszymi pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!

 

Udostępnij23
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Na dobry początek - Prosecco z sokiem ze świeżo wyciskanych Szarych Renet
  • Chrupiące ciasto z jabłkami Lobo z bekonem i karmelizowaną cebulą
  • Polędwica wieprzowa łososiowa pieczona z jabłkami Ida Red i sosem cydrowym
  • Sernik z sera koziego z jabłkami Gloster
  • Fritelle, czyli włoskie smażone ciasteczka z jabłkami Cortland i Gorgonzolą
  • Karmelizowane jabłka Champion z lodami
Udostępnij23
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra