• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

JESIENNA PASTA FRESCA

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 16 listopada 2019 GODZ.: 11:00 - 15:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 16 listopada 2019 od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25). Podczas zajęć przekonacie się, jak pyszna może być pasta fresca zestawiona ze starannie dobranymi dodatkami.

Pasta fresca w domowym wydaniu

Nadeszła pora na jesienne wydanie makaronu domowej roboty! Bardzo się z tego cieszymy, ponieważ warsztaty kulinarne poświęcone prawdziwemu kunsztowi wykonania tradycyjnej, świeżej pasty to zawsze niezwykłe doświadczenie. A odpowiednio przyrządzona pasta fresca smakuje wyśmienicie!

Co na obiad z makaronem?

Ile rodzajów makaronu, tyle smaków i wrażeń. Tym razem spędzimy czas na łączeniu różnego rodzaju past z sezonowymi, czyli jesiennymi darami natury. Najpierw oczywiście zajmiemy się intensywną pracą, jaką stanowi przygotowanie ciasta, a potem dodatkami: grzybami, aromatycznymi, chrupiącymi warzywami, wysokiej jakości mięsem i przede wszystkim ziołami. My już nie możemy się doczekać. Do zobaczenia w Akademii!

Przepyszny czas umili Wam Cristina, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

Udostępnij5
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Ciasto podstawowe
  • Tortelli nadziewane ziemniakami, selerem, cebulką, kiełbaską i serem Parmigiano Reggiano DOP
  • Cannelloni wypełnione mielonym mięsem z sosem pomidorowo-bazyliowym i serem Parmigiano Reggiano DOP
  • Tagliatelle z grzybami, boczkiem, oprószone świeżymi ziołami i czarnym pieprzem
  • Ravioli z mąki kasztanowej nadziewane serami: ricottą i Pecorino Romano DOP
Udostępnij5
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra