Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 16 listopada 2019 od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25). Podczas zajęć przekonacie się, jak pyszna może być pasta fresca zestawiona ze starannie dobranymi dodatkami.
Pasta fresca w domowym wydaniu
Nadeszła pora na jesienne wydanie makaronu domowej roboty! Bardzo się z tego cieszymy, ponieważ warsztaty kulinarne poświęcone prawdziwemu kunsztowi wykonania tradycyjnej, świeżej pasty to zawsze niezwykłe doświadczenie. A odpowiednio przyrządzona pasta fresca smakuje wyśmienicie!
Co na obiad z makaronem?
Ile rodzajów makaronu, tyle smaków i wrażeń. Tym razem spędzimy czas na łączeniu różnego rodzaju past z sezonowymi, czyli jesiennymi darami natury. Najpierw oczywiście zajmiemy się intensywną pracą, jaką stanowi przygotowanie ciasta, a potem dodatkami: grzybami, aromatycznymi, chrupiącymi warzywami, wysokiej jakości mięsem i przede wszystkim ziołami. My już nie możemy się doczekać. Do zobaczenia w Akademii!
Przepyszny czas umili Wam Cristina, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Ciasto podstawowe
- Tortelli nadziewane ziemniakami, selerem, cebulką, kiełbaską i serem Parmigiano Reggiano DOP
- Cannelloni wypełnione mielonym mięsem z sosem pomidorowo-bazyliowym i serem Parmigiano Reggiano DOP
- Tagliatelle z grzybami, boczkiem, oprószone świeżymi ziołami i czarnym pieprzem
- Ravioli z mąki kasztanowej nadziewane serami: ricottą i Pecorino Romano DOP