• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

JESIENNA PASTA FRESCA

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 30 września 2018 GODZ.: 11 - 15

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztat kulinarny, który odbędzie się 30 września, od 11:00 do 15:00 , w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25)

Przed nami kolejna edycja prawdziwie włoskich warsztatów, podczas których główną rolę grać będzie włoski makaron domowy . Przygotowywany z troską i sercem przez gospodynie z Półwyspu Apenińskiego jest świadectwem niezwykłej kultury kulinarnej Włoch. Pasta Fresca, czyli świeżo przygotowywany makaron, to zarazem prosta i pyszna potrawa, która łączy w sobie niewiele składników, tworzących niepowtarzalne pełne aromatu danie. Jaka jest tajemnica domowej pasty? Jak przygotować i zagnieść sprężyste, a jednocześnie delikatne ciasto? Jaki zrobić różne rodzaje makaronu i jak połączyć je z odpowiednim sosem? Na te oraz inne pytania odpowie Wam Cristina, nasza rzymska Mamma, która od małego przygotowywała z mamą i babcią tradycyjne włoskie dania. Smak włoskich potraw tkwi w ich prostocie i jakości używanych składników. Przyjdźcie do Akademii, a przekonacie się, że własnoręczne przygotowanie wyśmienitego makaronu nie jest wcale takie trudne.

Cristina Catese nauczy Was, jak przygotować pyszny domowy makaron, a pomoże jej w tym nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool

Do gotowania będziemy wykorzystywać najwyższej jakości oliwę z oliwek Monini. O naturalną wodę źródlaną dla uczestników zadba San pellegrino, a orzeźwiające napoje dostarczy Schweppes. Wyśmienitą włoską kawę zaserwuje marka Illy.

Chcecie wspólnie z nami zadbać o środowisko? Zabierzcie na warsztaty swoje domowe pojemniki na żywność i poczęstujcie bliskich Waszymi pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!

Udostępnij43
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Podstawowy przepis na włoski domowy makaron
  • Fettuccine z ragout z leśnych grzybów i włoszczyzny
  • Ravioloni z serem Gorgonzola i gruszką z dodatkiem prażonych orzechów włoskich
  • Lasagnette, czyli malutkie lasagne z dynią, beszamelem i serem Asiago
  • Tortelloni z farszem z dorsza, tymianku i kremem z białej fasoli Borlotti
Udostępnij43
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra