Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 17 października 2020 od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Kochamy pizzę! A nic lepiej nie poprawia humoru jesienią niż dobrze wypieczony, chrupiący placek z ulubionymi dodatkami! 🙂 Październik to sezon na dynię oraz świeżo zebrane grzyby, dlatego też przygotowaliśmy dla Was wyjątkowe warsztaty. Nasza włoska szefowa kuchni zaprasza Was na jesienne wypiekanie pizzy! Pod okiem Cristiny nauczycie się jak przygotować podstawowe ciasto na włoski placek! Upieczecie rzymską pinsę oraz pizzę na bazie czerwonego wina! Będzie pysznie i energetycznie!
Menu:
- Ciasto na pizzę o 60% i 70% stopniu hydratacji
- Smażone pizzette z sosem pomidorowym i serem Pecorino
- Pizza z kremem z dyni, porem i pancettą
- Pinsa Romana z pomidorami, kiełbaską i brokułem
- Pizza na bazie czerwonego wina z ziemniakami i grzybami
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Jesienną atmosferę umili Wam Cristina, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.