Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 12 października 2019 w godz. od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Włoska szkoła gotowania – Warszawa piecze pizzę!
O pizzy można pisać książki. Zapewne takie już czytaliście, ale ciekawi nas to, czy wszystkie przepisy z tych książek zostały przez Was sprawdzone. Czy tak, czy nie – na pewno nie poznaliście każdej receptury, którą ma w rękawie Cristina! Za każdym razem, kiedy organizujemy gotowanie z pizzą w naszej szkole gotowania, nie możemy się zdecydować, które przepisy dla Was wybrać. Wszystkie są inspirujące, a efekty… zalecamy sprawdzić osobiście na warsztatach kulinarnych. Już teraz życzymy powodzenia, bo wbrew pozorom, niełatwo jest zrobić dobrą pizzę. Sprawdźcie, jak smakuje w jesiennym wydaniu!
Prawdziwie włoskie pizze przyrządzicie z pomocą Cristiny, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Podstawowe ciasto o różnym stopniu wilgotności – 60% i 70%
- Czarna pizza z serem provola, pomidorami i oregano
- Pizza nadziewana endywią, czarnymi oliwkami, anchois oraz kaparami
- Rustykalna pizza z boczkiem, dynią, porami i serem gorgonzola dolce DOP
- Calzone nadziewane białą kiełbasą oraz warzywami sezonowymi