• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

JESIENNE FIGI PO WŁOSKU

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 22 września 2018 GODZ.: 11 - 15

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztat kulinarny, który odbędzie się 22 września, od 11:00 do 15:00 , w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25)

 

Słodycz rozgrzana południowym słońcem, która z rozkoszą rozpływa się po podniebieniu. O czym mowa? Oczywiście o figach, które kuszą swoim smakiem i aromatem. We Włoszech są one wykorzystywane bardzo często w daniach zarówno słodkich jak i wytrawnych. W Polsce nie są może jeszcze tak popularne jak w krajach śródziemnomorskich, dlatego na warsztacie Cristina pokaże Wam dlaczego warto dodawać figi do różnych dań, jak łączyć je z potrawami słodkimi i słonymi. Wyczarujecie rzymską pizzę z figami, przełamiecie ich smak serem kozim i migdałami, a także ostrą Gorgonzolą. Przekonacie się jak smakuje kurczak faszerowany prosciutto cotto, figami i ziołami, a także zrobicie klasyczne tartaletki na słodko z kremem i figami.
Do dzieła!

Pyszne dania, których smak podkręcą słodkie figi gwarantuje Cristina Catese, a nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool

 Do gotowania będziemy wykorzystywać najwyższej jakości oliwę z oliwek Monini. O naturalną wodę źródlaną dla uczestników zadba San pellegrino, a orzeźwiające napoje dostarczy Schweppes. Wyśmienitą włoską kawę zaserwuje marka Illy.

Chcecie wspólnie z nami zadbać o środowisko? Zabierzcie na warsztaty swoje domowe pojemniki na żywność i poczęstujcie bliskich Waszymi pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!

Udostępnij24
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Pizza bianca romana, czyli rzymska pizza na białym spodzie z figami
  • Figi nadziewane prażonymi migdałami i serem kozim
  • Fagottini, czyli ręcznie robione małe włoskie pierożki nadziewane figami i Gorgonzolą
  • Kurczak nadziewany prosciutto cotto, figami, ziołami, podany ziemniaczano-kalafiorowym puree
  • Tartaletki z kremem i karmelizowanymi figami
Udostępnij24
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra