Katarzyna Bukowska ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 10 października 2020, od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Spotkania z najbliższymi to sama przyjemność. A gromadzenie przyjaciół i rodziny dookoła wspólnego stołu, suto zastawionego do weekendowego brunchu to wręcz rozkosz. Przy miłej rozmowie i salwach śmiechu próbujemy wytrawnych i słodkich pyszności, nie patrząc na czas i na kalorie… Po wspólnych warsztatach do Waszej kolekcji sprawdzonych przepisów trafi kilka nowych perełek. Wszystkie wykorzystują sezonowe, jesienne warzywa i owoce: jabłka, gruszki, śliwki, dynię, buraczki… Wszystkie pachną kluczowymi jesiennymi przyprawami. Wszystkie smakują obłędnie! Dołączcie do nas, uczcie się i podpatrujcie, a przede wszystkim bawcie się i zajadajcie do woli!
Menu:
- Bruschetta z karmelizowaną gruszką, serem pleśniowym i miodowymi orzechami włoskimi
- Burgery śniadaniowe z ziołowym omletem, pieczoną dynią i sosem aioli
- Wytrawne muffinki z pieczoną cebulką i burakiem oraz kremem z sera koziego
- Drożdżowe zawijasy z jesiennymi owocami, cynamonem i sosem karmelowym
- Jabłka zapiekane z czekoladowo-orzechową owsianką
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Wyjątkową jesienną ucztę przygotuje Kasia, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.