Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 9 lutego, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Karnawał to czas zabaw, balów, spotkań towarzyskich w gronie znajomych, przyjaciół czy rodziny. Wiadomo, że Włosi wykorzystają każdą okazję do wspólnej zabawy, dlatego Marco specjalnie dla Was przygotuje spotkanie karnawałowe, oczywiście we włoskim stylu. Rozpoczniecie warsztaty od przygotowania drinków na bazie Campari, który królują we włoskich knajpkach. Karnawał nie byłby pełny bez kulinarnych pyszności, więc do drinków przygotujecie również włoskie przekąski takie jak focaccie, krokieciki, smażone oliwki, czy mini tartę i pannacottę limonkową.
Zarezerwujcie sobie czas w ostatnią sobotę karnawału i bawcie się z nami po włosku!
Marco dopilnuje, by każdy z uczestników warsztatów wyszedł porządnie najedzony. Campari zadba o schłodzone drinki, a dzięki sprzętowi do zabudowy marki Whirlpool ten plan powiedzie się na 100%!
Menu:
- Drinki:
- Negroni Sbagliato
- Americano
- Campari Milano
- Przekąski:
- Focaccia z włoską kiełbasą barbecue i papryką
- Krokieciki ze słodkich ziemniaków
- Smażona mozzarella z ziołami
- Nadziewane oliwki smażone w głębokim oleju
- Grzyby nadziewane serem
- Plastry pomarańczy z oliwą z oliwek extra vergine, solą i pieprzem
- Mini tarta z porem
- Mini pannacotta limonkowa