Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 2 marca 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Karnawał we Włoszech obchodzi się nieco bardziej hucznie, niż w Polsce. W Italii to prawdziwe szaleństwo – bawią się dzieci, młodzież, dorośli, a nawet ludzie starsi, nikt też nie wstydzi się przebrać i zatańczyć. Carnevale, bo tak się po włosku nazywa ten czas, oznacza także wielką ucztę kulinarną! Stoły zastawione są wybornymi smakołykami i dobrymi trunkami. Z tego tytułu mamy przyjemność zaprosić Was na taki wesoły i pyszny wieczór, podczas którego Marco zdradzi Wam parę sekretów o przyrządzaniu szybkich przekąsek, idealnych na domowe wieczory w karnawale. W menu m.in. kuleczki jagnięce w sosie cynamonowym – próbowaliście kiedyś?
Karnawałowy klimat stworzy dla Was Marco Ghia, drinki zapewni Martini, a gotowanie będzie możliwe dzięki intuicyjnym oraz innowacyjnym sprzętom do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Warsztat dedykowany jest do osób pełnoletnich.
Menu:
- koktajl Tonic Martini Extra Dry
- koktajl Orange Martini Rosso
- koktajl Martini Cocktail Wet
- koktajl Negroni by Martini
- Smażone mini arancini z groszkiem
- Kąski sezamowe z serem Gorgonzola Dolce
- Mini strudel w cieście brise z warzywami i octem balsamicznym
- Łódeczki z cykorii z tatarem z tuńczyka
- Pieczone kuleczki jagnięce z sosem cynamonowym
- Szynka parmeńska DOP nadziewana pastą ziołową
- Fritelle, czyli smażone ciasteczka ryżowe z czekoladą