• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KARNAWAŁOWE APERITIVO

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 2 marca 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 2 marca 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Karnawał we Włoszech obchodzi się nieco bardziej hucznie, niż w Polsce. W Italii to prawdziwe szaleństwo –  bawią się dzieci, młodzież, dorośli, a nawet ludzie starsi, nikt też nie wstydzi się przebrać i zatańczyć. Carnevale, bo tak się po włosku nazywa ten czas, oznacza także wielką ucztę kulinarną! Stoły zastawione są wybornymi smakołykami i dobrymi trunkami. Z tego tytułu mamy przyjemność zaprosić Was na taki wesoły i pyszny wieczór, podczas którego Marco zdradzi Wam parę sekretów o przyrządzaniu szybkich przekąsek, idealnych na domowe wieczory w karnawale. W menu m.in. kuleczki jagnięce w sosie cynamonowym – próbowaliście kiedyś?

Karnawałowy klimat stworzy dla Was Marco Ghia, drinki zapewni Martini, a gotowanie będzie możliwe dzięki intuicyjnym oraz innowacyjnym sprzętom do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Warsztat dedykowany jest do osób pełnoletnich.

Udostępnij99
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • koktajl Tonic Martini Extra Dry
  • koktajl Orange Martini Rosso
  • koktajl Martini Cocktail Wet
  • koktajl Negroni by Martini
  • Smażone mini arancini z groszkiem
  • Kąski sezamowe z serem Gorgonzola Dolce
  • Mini strudel w cieście brise z warzywami i octem balsamicznym
  • Łódeczki z cykorii z tatarem z tuńczyka
  • Pieczone kuleczki jagnięce z sosem cynamonowym
  • Szynka parmeńska DOP nadziewana pastą ziołową
  • Fritelle, czyli smażone ciasteczka ryżowe z czekoladą
Udostępnij99
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra