Michał Toczyłowski, kucharz Akademii Kulinarnej Whirlpool oraz magazyn „Kuchnia”, mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 23 czerwca 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Sezon bikini rozpoczęty! W związku z tym magazyn “Kuchnia” razem z Michałem Toczyłowskim przygotowali warsztaty, które dedykują wszystkim dbającym o wygląd i dobre samopoczucie! Tym razem to kasza występuje w roli głównej, można pomyśleć, że to przecież nudny temat – nic bardziej mylnego! Kaszę można wykorzystać na wiele sposobów, a przy tym cieszyć się jej dobroczynnym wpływem na zdrowie. Michał pokaże Wam jak wyczarować z niej prawdziwe cuda, zarówno na słodko, jak i słono. Do dań wykorzystacie różne rodzaje kasz, takie jak kaszę gryczaną, owsianą, jęczmienną, czy jaglaną a przygotujecie z nich między innymi stir fry z krewetkami, koktajl z malinami, czy congee z grzybami i jajkiem.
Będzie smacznie i zdrowo!
Dobrą zabawę oraz pyszne dania gwarantują magazyn „Kuchnia” i Michał Toczyłowski. Nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy zapewnia marka Whirlpool, a profesjonalne miksery, blendery i malaksery – marka KitchenAid.
Do gotowania będziemy wykorzystywać najwyższej jakości oliwę z oliwek Monini oraz produkty marki Barilla. O naturalną wodę źródlaną dla uczestników zadba Sanpellegrino, a orzeźwiające napoje dostarczy Schweppes. Wyśmienitą włoską kawę zaserwuje marka Illy.
Menu:
- Gryczanka na mleku migdałowym z masłem z nerkowców i świeżymi owocami
- Congee z kaszy owsianej z grzybami i jajkiem 6 minutowym
- Rozgrzewający Dahl z kaszy jęczmiennej perłowej
- Stir fry z kaszy owsianej z krewetkami
- Koktajl Jaglany na maślance z malinami