• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KOLOROWA DOMOWA PIZZA

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 10 listopada 2018 GODZ.: 19 - 23

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 10 listopada 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).

Włoska pizza to nasze sztandarowe warsztaty kulinarne. Często się wydaje, że jest to jedynie placek z dodatkiem sosu, warzyw, mięsa lub owoców morza. Jednakże pizza ma wiele odsłon i można przyrządzić ją na naprawdę wiele sposobów. Warsztaty kulinarne z Cristiną, odkryją jej nieco inne warianty. Na początku przygotujecie oczywiście bazowe ciasto na pizzę, ale później pójdziecie na całość i wymieszacie je z różnymi dodatkami tworząc ciasta w różnych barwach i z różnymi dodatkami. Przygotujecie wspólnie pizze na cieście czarnym, czerwonym, żółtym, a także odkryjecie tajemnice ciasto o różnym stopniu nawodnienia – tak, ma to znaczenie! Jak dodatki wykorzystacie włoskie sery i wędliny, pomidory, hummus, oliwki i inne warzywa.

Smacznego!
O idealną pizzę zadba Cristina Catese, którą będziecie wyrabiać z mąki od  Polskie Młyny,  a pomoże w tym nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marki Whirlpool.

Udostępnij2
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Bazowe ciasto na pizzę o różnym stopniu nawodnienia
  • Pizza z ciasta razowego z pomidorami, serem Provolone i szynką Speck
  • Pizza na czarnym cieście z 4 serami, pomidorami i rukolą
  • Pizza na czerwonym cieście z papryką, pomidorami, bazylią i wędzonym serem Scamorza
  • Pizza na żółtym cieście z kurkumą, hummusem, kolendrą i tuńczykiem
  • Pizza nadziewana warzywami, oliwkami i bekonem
Udostępnij2
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra