Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 10 listopada 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Włoska pizza to nasze sztandarowe warsztaty kulinarne. Często się wydaje, że jest to jedynie placek z dodatkiem sosu, warzyw, mięsa lub owoców morza. Jednakże pizza ma wiele odsłon i można przyrządzić ją na naprawdę wiele sposobów. Warsztaty kulinarne z Cristiną, odkryją jej nieco inne warianty. Na początku przygotujecie oczywiście bazowe ciasto na pizzę, ale później pójdziecie na całość i wymieszacie je z różnymi dodatkami tworząc ciasta w różnych barwach i z różnymi dodatkami. Przygotujecie wspólnie pizze na cieście czarnym, czerwonym, żółtym, a także odkryjecie tajemnice ciasto o różnym stopniu nawodnienia – tak, ma to znaczenie! Jak dodatki wykorzystacie włoskie sery i wędliny, pomidory, hummus, oliwki i inne warzywa.
Smacznego!
O idealną pizzę zadba Cristina Catese, którą będziecie wyrabiać z mąki od Polskie Młyny, a pomoże w tym nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marki Whirlpool.
Menu:
- Bazowe ciasto na pizzę o różnym stopniu nawodnienia
- Pizza z ciasta razowego z pomidorami, serem Provolone i szynką Speck
- Pizza na czarnym cieście z 4 serami, pomidorami i rukolą
- Pizza na czerwonym cieście z papryką, pomidorami, bazylią i wędzonym serem Scamorza
- Pizza na żółtym cieście z kurkumą, hummusem, kolendrą i tuńczykiem
- Pizza nadziewana warzywami, oliwkami i bekonem