Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 18 maja 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Cristina Catese, rodowita Rzymianka, kochająca swoją rodzimą kuchnię, pokaże Wam jak od podstaw przygotować świeży domowy makaron, czyli pasta fresca. Przygotujecie kolorowe warianty makaronu oraz niesamowite farsze. Będą one nie tylko pięknie prezentować się na talerzu, ale również wybornie smakować. Każdy z Was będzie mógł odtworzyć makaron w domu i zaskoczyć swoich bliskich. Nie ma nic lepszego niż unoszący się zapach jedzenia w domowej kuchni, gdzie para wydobywa się z garnków, a na patelni smażą się prawdziwe pyszności.
Zapraszamy zarówno amatorów, jak i profesjonalistów! To kurs dla każdego, kto ceni pyszną, prawdziwą, domową kuchnię!
Cristina Catese nauczy Was jak przygotować domowy kolorowy makaron, a pomoże jej w tym nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool oraz profesjonalnymi mikserami i blenderami marki KitchenAid.
Menu:
- Czarna pasta fresca z atramentem kałamarnicy, z pomidorkami cherry i kałamarnicą
- Zielona pasta fresca ze szpinakiem, ricottą, Parmigiano Reggiano i tymiankiem
- Czerwona pasta fresca z białym ragu' z kurczaka i bazylią
- Żółta pasta z kurkumą, sosem z chorizo, fetą i rukolą
- Buraczane gnocchi z kremem, serem Pecorino, pietruszką i pestkami dyni