Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 14 września 2019, od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Gnocchi – delikatne, pyszne kluseczki najczęściej przyrządzane na bazie ziemniaków i mąki, z których formuje się małe kąski. Pojedyncze gnocchi ma wygniatane widelcem rowki, dzięki którym lepiej trzyma się na nim sos. Każdy region Italii ma swoje specjalne receptury na gnocchi, do których może być także dodany chleb, ser czy jeszcze inne składniki. Na warsztatach z Marco zaprezentujemy możliwości uczynienia z tej smakowitej potrawy szeregu kolorowych możliwości.
Przepyszne, kolorowe i różnorodne gnocchi przygotujecie przy pomocy Marco, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Złote gnocchi z cieciorki w sosie z pieczonej kiełbaski i papryki oraz pomidorkami cigliegini
- Zielone gnocchi szpinakowe z ragout z łososia wędzonego na ciepło i tymiankiem
- Fioletowe gnocchi buraczkowe z kremem z białej cebuli, chrupiącymi warzywami i serem Pecorino Toscano
- Kremowe gnocchi na bazie mąki kasztanowej z serem Stracchino, sałatą i szynką parmeńską
- Pomarańczowe gnocchi z dyni w maśle cynamonowym, cukrze trzcinowym i kruszonymi ciasteczkami amaretti