• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KOLOROWY TALERZ

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 15 czerwca 2019 GODZ.: 11:00 - 15:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 15 czerwca 2019, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Szeroki wybór pożywienia można podzielić nie tylko ze względu na smak, przeznaczenie, konsystencję czy wartości odżywcze. Również ich barwy mają istotne znaczenie. To, z czym kojarzy się dany kolor wiadome jest nie od dziś: czerwony to miłość, serce, energia, ciepło. Zielony – świeżość, zdrowie, spokój, nadzieja, orzeźwienie. My, uwielbiamy między innymi dlatego takie kolory i postanowiliśmy wykorzystać ich moc właśnie na warsztatach, podczas których pokażemy, jak komponować talerz, by danie nie tylko smakowało, ale i działało na nasz nastrój, apetyt i zdrowie. Mózg człowieka bardzo szybko odbiera różne bodźce, jakie dostarcza mu pożywienie – w tym kolory. Przyjdźcie, by kolorowo zjeść, poznać tajniki oddziaływania barw na samopoczucie i oczywiście wspaniale się bawić!

W przygotowaniu kolorowych potraw instrukcji udzieli Wam Cristina, o roli barw w pożywieniu opowie dietetyk Milena Nosek, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij94
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Krem z zielonego groszku i szalotek podany z chrupiącym boczkiem, serem Ricotta i grissini
  • Czerwony ryż z tatarem pomidorowym, kremem z czerwonej papryki i pikantnym sosem Tabasco z aromatycznymi ziołami
  • Zielone tagliatelle z bazyliowym pesto, orzeszkami pini i serem Pecorino Romano
  • Cukinie i bakłażany nadziewane ryżem, mięsem i ziołami w delikatnym sosie na passacie pomidorowej Mutti
  • Macedonia, czyli kolorowa, orzeźwiająca sałatka owocowa serwowana w miseczkach z lodami melonowymi i świeżą miętą
Udostępnij94
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra