Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 1 lutego 2020 od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy wy też przepadacie za krewetkami? To tak, jak my! Cenione nie tylko ze względu na wyśmienity smak, ale również ze względu na wartości odżywcze oraz niską kaloryczność coraz częściej goszczą na stołach smakoszy owoców morza. Nie każdy natomiast wie, jak je serwować. Tego właśnie możecie dowiedzieć się na warsztatach kulinarnych dedykowanych właśnie krewetkom. Przyrządzenie ich w domu jest bardzo łatwe, ponadto nie ma najmniejszego problemu z dostępnością skorupiaków – można je kupić niemal we wszystkich marketach. Jednak aby dokonać odpowiedniego wyboru, trzeba co nieco o nich wiedzieć. Cristina pokaże Wam możliwości jak przyrządzić krewetki z różnych stron świata i podpowie, czym kierować się podczas ich zakupu. U nas jak zawsze smacznie, ale także ciekawie i edukacyjnie!
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Warsztaty kulinarne z krewetkami w roli głównej poprowadzi Cristina, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Krewetki po włosku w bulionie na bazie pomidorów ciliegini z brandy, pietruszką i czarnym pieprzem serwowane ze smażonymi grzankami
- Krewetki po tajsku z zielonym curry, papają, liśćmi kafiru i mleczkiem kokosowym podawane z ryżem jaśminowym
- Krewetki po japońsku z sosem teriyaki, sake oraz sosem sojowym i mirin
- Smażone krewetki w cieście serwowane z zieloną sałatą i sosem majonezowo-jogurtowym w stylu włoskim
- Latynoamerykańskie, marynowane krewetki serwowane w tacos z awokado, czerwoną cebulką, pomidorkami, kolendrą i różowym pieprzem