Paweł Biskupski, szef kuchni ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 29 czerwca maja 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory,ul. Mińska 25).
Po raz kolejny zapraszamy na warsztat z Pawłem, który zabierze Was w kulinarną podróż, prezentując dawne smaki w połączeniu z prostymi produktami, wplatając wielokulturowość i wykorzystując ją w niekonwencjonalny sposób. Skupimy się na prostych produktach, wykorzystamy ich potencjał balansując smakami oraz pomysłem na obróbkę termiczną. Poznacie jak efektownie i ciekawie przedstawić nasze potrawy na nietuzinkowych talerzach, które na co dzień wykorzystuję w swojej kuchni restauracyjnej oraz warsztatach kulinarnych z profesjonalistami. Będziecie mieli szansę pobudzić wyobraźnię bo tylko ona nas ogranicza w tworzeniu nowych przepisów na potrawy i sposobie ich podania naszym bliskim, czy gościom. Przybywajcie!
Weźcie ze sobą własne pojemniki na żywność – jeśli coś zostanie ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać smakołyki do domów.
Aspekty polskiej kuchni przedstawi Wam Paweł Biskupski, a gotowanie umożliwią intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Pierogi z selera nadziewane białą kiełbasą z tymiankiem i emulsją maślaną ze szparagami
- Chłodnik ogórkowo - limonkowy z miętą
- Filet z kaczki w sosie porzeczkowym z polentą z kaszy krakowskiej oraz medalionami z buraka
- Filet z dorsza podany na owocowym sosie z dzikim ryżem i zielonym groszkiem
- Galaretka z cydru z pieczonym jabłkiem i śmietaną buraczaną