Paweł Biskupski, szef kuchni ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 18 maja 2019 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Kuchnia nie musi być nudna, kiedy jest pasją! Chciałbym zaprezentować nietuzinkowe pomysły na wykorzystanie polskich produktów. Poznają Państwo jak efektownie i ciekawie przedstawić danie na talerzu, aby wzbudzić zachwyt wśród swoich gości! Przedstawimy nasze dania na nowoczesnych talerzach, które wykorzystuję na co dzień w kuchni restauracyjnej. Chcę udowodnić państwu, że eksperymentowanie i poszukiwanie nowych doznań w kuchni się opłaca i na długo pozostaje w pamięci osób, które miały okazję je tworzyć. Gotowanie to nie tylko smak, ale również gra kolorów i aromatów.
Aspekty polskiej kuchni przedstawi Wam Paweł Biskupski, a gotowanie umożliwią intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Tatar z pstrąga z kompresowanym ogórkiem w soku z cytryny i śmietaną koperkową podany na pumperniklu
- Krem z pietruszki z oliwą pietruszkową i popcornem z kaszy gryczanej
- Polędwiczka wieprzowa aromatyzowana paloną herbatą z dodatkiem sosu z palonych warzyw, brukselki oraz puree pasternakowym
- Filet z czerniaka z musem rakowym, kaszotto buraczanym i puree z zielonego groszku
- Dekonstrukcja szarlotki z polskich jabłek