Paweł Biskupski, szef kuchni ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 20 lipca 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory,ul. Mińska 25).
To już trzecia część naszych warsztatów kuchni polskiej ! Paweł zabierze Was w kolejną kulinarną podróż, podzieli się swoimi pomysłami na wykorzystanie polskich produktów w nietuzinkowy sposób. Jak ciekawie i efektownie można przedstawić je na talerzu aby mile zaskoczyć naszych bliskich i nie tylko? Dowiecie się już niedługo. Na tym spotkaniu, Paweł zaprezentuje swój pomysł na przedstawione dania korzystając z technik, które wykorzystuje na co dzień w pracy . Wszyscy wiemy, że świat kulinarny na przestrzeni ostatnich lat bardzo się zmienił . W czasie warsztatów przeniesiemy się na chwilę w ten świat, bo warto eksperymentować.
Aspekty polskiej kuchni Wam Paweł Biskupski, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Tatar z matiasa z pana cottą maślankową, jabłkiem i oliwą szczypiorkową
- Flaczki z boczniaków aromatyzowane majerankiem oraz imbirem
- Filet z indyka w szynce parmeńskiej podany z sosem holenderskim i młodymi warzywami w emulsji maślanej
- Polędwica z dorsza marynowana w czerwonej kapuście z sosem cytrynowo- miodowym, szpinakiem oraz soczewicą
- Napoleonka z ciasta filo z malinami