• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

Kuchnia na szpilkach. Rozmowa z BIZUU

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 13 października 2017 GODZ.: 19:00 - 23:00

“Kuchnia na szpilkach” to wyjątkowy cykl warsztatów, dedykowany wyłącznie kobietom. Zabierz przyjaciółkę, córkę, mamę lub sąsiadkę i przyjdź do Akademii Kulinarnej Whirlpool, by przy kuchennym stole porozmawiać o tym, co dla kobiet najważniejsze.

Cristina Catese nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz Zuzanna Wachowiak, projektantka mody z duetu Bizuu, zapraszają wszystkie kobiety na te wyjątkowe warsztaty, które odbędą się 13 października 2017, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul Mińska 25).

Jest to już drugi warsztat z cyklu „Kuchnia na szpilkach“. Na spotkaniu porozmawiacie z Zuzanną i Cristiną o tym, że moda i kuchnia mają ze sobą wiele wspólnego. Obie dziedziny łączy zmysł: do łączenia kolorów, faktur, a także wrażliwość i otwartość na piękno.
W kameralnym gronie Zuzanna Wachowiak, jedna z projektantek duetu Bizuu, opowie o panujących trendach w modzie, o tym skąd czerpać inspiracje, jaki jest styl Polek i jak można wyrazić swoją osobowość poprzez modę. Projektantka na pewno doradzi Wam co zrobić, aby czuć się komfortowo we własnej skórze.
Rozmowę o estetyce i pięknie dopełni część kulinarna poprowadzona przez Cristinę. Wspólnie przygotujecie małe kulinarne dzieła sztuki. W menu przygotowanym specjalnie na tę okazję znajdą się potrawy określane mianem fine dining. Cristina pokaże Wam w jaki sposób stworzyć i jak podać piękne dania, tak by zrobić wrażenie na Waszych gościach. Tę tajemną wiedzę będziecie mogły wykorzystać podczas domowych przyjęć.  

Zuzanna Wachowiak odkryje przed Wami modowe tajemnice, a piękne potrawy  przygotuje Cristina Catese z pomocą technologii 6. Zmysł w sprzętach marki Whirlpool.

Udostępnij1K
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij24

Menu:

  • Mini Croissanty z curry, szpinakiem, anchois i kremem z ricotty
  • Chipsy z jarmużu, topinamburu i kolorowych marchewek
  • Wafle z Parmigiano Reggiano z pianką z topinamburu, orzechami włoskimi i miodem
  • Trójkolorowe risotto: żółte z kurkumą i Parmigiano Reggiano; czarne Venere z indykiem, cytryną i bazylią; czerwone z cukinią i curry
  • Wieprzowina z sałatką z zawijanym fenkułem, pomarańczą i ziemią z czarnych oliwek
  • Millefoglie z kremem waniliowym i czekoladowym
Udostępnij1K
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij24

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra