“Kuchnia na szpilkach” to wyjątkowy cykl warsztatów, dedykowany wyłącznie kobietom. Zabierz przyjaciółkę, córkę, mamę lub sąsiadkę i przyjdź do Akademii Kulinarnej Whirlpool, by przy kuchennym stole porozmawiać o tym, co dla kobiet najważniejsze.
Cristina Catese nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz Zuzanna Wachowiak, projektantka mody z duetu Bizuu, zapraszają wszystkie kobiety na te wyjątkowe warsztaty, które odbędą się 13 października 2017, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul Mińska 25).
Jest to już drugi warsztat z cyklu „Kuchnia na szpilkach“. Na spotkaniu porozmawiacie z Zuzanną i Cristiną o tym, że moda i kuchnia mają ze sobą wiele wspólnego. Obie dziedziny łączy zmysł: do łączenia kolorów, faktur, a także wrażliwość i otwartość na piękno.
W kameralnym gronie Zuzanna Wachowiak, jedna z projektantek duetu Bizuu, opowie o panujących trendach w modzie, o tym skąd czerpać inspiracje, jaki jest styl Polek i jak można wyrazić swoją osobowość poprzez modę. Projektantka na pewno doradzi Wam co zrobić, aby czuć się komfortowo we własnej skórze.
Rozmowę o estetyce i pięknie dopełni część kulinarna poprowadzona przez Cristinę. Wspólnie przygotujecie małe kulinarne dzieła sztuki. W menu przygotowanym specjalnie na tę okazję znajdą się potrawy określane mianem fine dining. Cristina pokaże Wam w jaki sposób stworzyć i jak podać piękne dania, tak by zrobić wrażenie na Waszych gościach. Tę tajemną wiedzę będziecie mogły wykorzystać podczas domowych przyjęć.
Zuzanna Wachowiak odkryje przed Wami modowe tajemnice, a piękne potrawy przygotuje Cristina Catese z pomocą technologii 6. Zmysł w sprzętach marki Whirlpool.
Menu:
- Mini Croissanty z curry, szpinakiem, anchois i kremem z ricotty
- Chipsy z jarmużu, topinamburu i kolorowych marchewek
- Wafle z Parmigiano Reggiano z pianką z topinamburu, orzechami włoskimi i miodem
- Trójkolorowe risotto: żółte z kurkumą i Parmigiano Reggiano; czarne Venere z indykiem, cytryną i bazylią; czerwone z cukinią i curry
- Wieprzowina z sałatką z zawijanym fenkułem, pomarańczą i ziemią z czarnych oliwek
- Millefoglie z kremem waniliowym i czekoladowym