“Kuchnia na szpilkach” to wyjątkowy cykl warsztatów, dedykowany wyłącznie kobietom. Zabierz przyjaciółkę, córkę, mamę lub sąsiadkę i przyjdź do Akademii Kulinarnej Whirlpool, by przy kuchennym stole porozmawiać o tym, co dla kobiet najważniejsze.
Uwaga! Płacisz 195 zł za dwie osoby! Po dokonaniu płatności prosimy o przesłanie danych o drugiej uczestniczce na: info@akademiakulinarnawhirlpool.pl
Cristina Catese nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz Katarzyna Biłous – dietetyk kliniczny i trener żywienia, zapraszają wszystkie kobiety na te wyjątkowe warsztaty, które odbędą się 27 października 2017, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul Mińska 25).
Nasze prowadzące odkryją przed Wami sekrety prawidłowej i zbilansowanej diety. Jeśli uprawiacie sport lub chcecie zacząć prowadzić aktywny tryb życia, ale nie wiecie jak poradzić sobie z tematem posiłków, suplementacji, czy chociażby nawadniania, ten kurs jest solidną porcją wiedzy. Z dietetykiem porozmawiacie o dietach typu “cud”, strategiach żywieniowych oraz jak odróżnić produkty uznawane jako „zdrowe” i fit, od tych które powinny znaleźć się w diecie osób aktywnych. Z Cristiną przygotujecie zbilansowane posiłki, dostosowane do aktywnego trybu życia, będziecie wiedziały jak łączyć produkty, a także jak łatwo przygotować dania na kolejne dni.
Specjalistki dopilnują, by każda z uczestniczek kursu wyszła z dużą porcją wiedzy i uśmiechem na twarzy. Dzięki sprzętowi marki Whirlpool wyposażonemu w technologię 6. Zmysł plan ten spełni się w 100 %.
Menu:
- Przystawka po treningu: Sushi z cukinii, z serkiem Philadelphia lub wędzonym łososiem i ogórkiem
- Przystawka po treningu: Grillowany melon z prażonymi płatkami migdałów
- Danie przed treningiem: Makaron penne z czerwonym pesto
- Danie po treningu: Sałatka z quinoa z jajkiem, grillowaną papryką, czarnymi oliwkami i tuńczykiem
- Danie główne: Grillowana dorada z cytryną i rozmarynem + grillowana cukinia z dressingiem citronette i rozmarynem.
- Danie główne: Sałatka z kurczakiem, roszponką i sosem musztardowym vinaigrette
- Deser: Sorbet cytrynowy z cynamonem
- Deser: Lody truskawkowe z cytryną