Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 9 lutego 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy wiecie, że nadmierne używanie soli może być bardzo szkodliwe dla zdrowia? Poważne choroby serca, złe samopoczucie, brak energii i “zatrzymywanie wody” w organizmie to niektóre skutki częstego solenia w dużej ilości. Tak naprawdę powinniśmy używać tej przyprawy tylko wtedy, kiedy na pewno jest potrzebna: do gotowania makaronu, ryżu czy kaszy i na koniec przygotowania potraw, ale zaledwie szczyptę i basta! Mało kto pamięta, że sól zawarta jest także w wielu produktach, np. pieczywie, wędlinach, czy w słodyczach. Na warsztacie z Marco dowiecie się jak zastąpić sól przyprawami, aby dania były nadal smaczne, a przy okazji o wiele zdrowsze. Użyjecie aromatycznych ziół i nauczycie się ich zastosowania.
Smaczne i zdrowe dania zagwarantuje nasz szef kuchni Marco Ghia, świeże zioła zapewni Baziółka, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne oraz innowacyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Pieczony filet pstrąga z ryżem i domowym sosem chili Mayo
- Mule z białym winem, pietruszką i Bruschettą
- Dorsz mantecato z bazylią, szałwią i rozmarynem
- Morszczuk Romanesco z rodzynkami i kremem z wanilią burbońską
- Wędzony łosoś w rozmarynie z mixem sałat