KURS GOTOWANIA: 4 x DANIA, 8 x WINO odbędzie się 7 października 2022 w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Emiliano Castagna ma przyjemność zaprosić Was na warsztat kulinarny poświęcony włoskiej kuchni i winom!
Lubicie włoskie jedzenie? A co powiecie na lekkie urozmaicenie? Jeżeli tak jak Emiliano jesteście pasjonatami gotowania i chcielibyście poszerzyć swoje kulinarne horyzonty, to zapraszamy Was na wyjątkowe warsztaty!
Jeszcze jeden warsztat Emiliano z włoskimi daniami, ale z tą różnicą, że tym razem będziemy parować każde danie z 2 różnymi włoskimi winami. Przeniesiemy się wspólnie w kulinarną podróż od Północy Włoch przez Sycylię. Sprawdźcie nasze menu!
Podczas warsztatu będzie serwowany alkohol, dlatego kurs przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Menu:
- Tatar z łososia z cytrusami i selerem
- Wino: Le Manzane Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut VS Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry
- Spaghetti z domowym pesto genovese
- Wino: Muller Thurgau DOC Alto Adige VS Alinos Vermentino di Gallura DOCG
- Bruschettone z pomidorami, oliwkami i serem Burrata
- Wino: Merlot Trevenezie IGT Bio & Vegan VS Barbera d’Asti DOCG
- Kotleciki z bakłażana faszerwane scamorzą, prosciutto cotto i pecorino
- Wino: 1932 Primitivo di Manduria DOC VS Resilience Nero d’Avola DOC Sicilia
- Ciocolatello – domowy likier na bazie godzkiej czekolady 70%
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.