KURS GOTOWANIA: 4 x DANIA, 8 x WINO VOL. 2 odbędzie się 26 listopada 2022 w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Emiliano Castagna ma przyjemność zaprosić Was na warsztat kulinarny poświęcony włoskiej kuchni i winom!
Lubicie włoskie jedzenie? A co powiecie na lekkie urozmaicenie? Jeżeli tak jak Emiliano jesteście pasjonatami gotowania i chcielibyście poszerzyć swoje kulinarne horyzonty, to zapraszamy Was na wyjątkowe warsztaty!
Jeszcze jeden warsztat Emiliano z włoskimi daniami, ale z tą różnicą, że tym razem będziemy parować każde danie z 2 różnymi włoskimi winami. Przeniesiemy się wspólnie w kulinarną podróż od Północy Włoch przez Sycylię. Sprawdźcie nasze menu!
Podczas warsztatu będzie serwowany alkohol, dlatego kurs przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Menu:
- Tatar z łososia z cytrusami i selerem
- Wino: Prosecco Superiore Extra Dry VS Prosecco Integrale
- Spaghetti z domowym pesto genovese
- Wino czerwone: Nero di Troia DOC (Apulia) VS Cigliegiolo -Toskania
- Bruschettone z pomidorami, oliwkami i serem Burrata
- Wino czerwone: Lagrein DOC Alto Adige & Vino di Nobile Montepulciano DOCG (Toskania)
- Kotleciki z bakłażana faszerwane scamorzą, prosciutto cotto i pecorino
- Wino czerwone: Monica di Sardegna DOC (Sardynia) VS Donnafugata Nero D'Avola DOC (Sycylia)
- Deser: domowy likier kawowy
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.