• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KURS GOTOWANIA: BAKŁAŻAN PO WŁOSKU

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 26 listopada 2022 GODZ.: 11:00 - 15:00

KURS GOTOWANIA: BAKŁAŻAN PO WŁOSKU odbędzie się 26 listopada w godzinach 11:00 – 15:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Bakłażan, czyli gruszka miłości intryguje swoim wyjątkowym kolorem. Oberżyna, bo pod taką nazwą również występuje, stanowi istotny składnik przypisywany kuchni śródziemnomorskiej. W Polsce coraz bardziej doceniany.

Grillowany, pieczony, a może w wersji na słodko?

Podczas warsztatów w naszej Akademii, Marco zdradzi Wam sekrety przygotowywania bakłażana według przepisów włoskiej kuchni. Szykuje się wspaniała włoska uczta!

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Bruschetta z bakłażana alla siciliana z koprem włoskim i soloną ricottą
  • Cotoletta z bakłażana z miętą, Grana Padano i sosem ze świeżych pomidorów i bazylii
  • Pasta N’casciata z pieca
  • Parmigiana in carrozza, czyli bakłażany panierowane i smażone w chlebie tostowym
  • Bakłażan na słodko z czekoladą

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę, herbatę i wodę.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra