KURS GOTOWANIA: BAKŁAŻAN PO WŁOSKU odbędzie się 26 listopada w godzinach 11:00 – 15:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Bakłażan, czyli gruszka miłości intryguje swoim wyjątkowym kolorem. Oberżyna, bo pod taką nazwą również występuje, stanowi istotny składnik przypisywany kuchni śródziemnomorskiej. W Polsce coraz bardziej doceniany.
Grillowany, pieczony, a może w wersji na słodko?
Podczas warsztatów w naszej Akademii, Marco zdradzi Wam sekrety przygotowywania bakłażana według przepisów włoskiej kuchni. Szykuje się wspaniała włoska uczta!
Menu:
- Bruschetta z bakłażana alla siciliana z koprem włoskim i soloną ricottą
- Cotoletta z bakłażana z miętą, Grana Padano i sosem ze świeżych pomidorów i bazylii
- Pasta N’casciata z pieca
- Parmigiana in carrozza, czyli bakłażany panierowane i smażone w chlebie tostowym
- Bakłażan na słodko z czekoladą
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.