KURS GOTOWANIA: BURGERY I WINO odbędzie się 14 stycznia 2023 w godzinach 18:00 – 22:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Lubicie burgery? Chcecie poznać oryginalne przepisy na domowe burgery? Zamiast iść do restauracji, przyjdźcie na warsztaty do Akademii i zostańcie mistrzami burgerów, które podbiją Wasze kubki smakowe. Przekonajcie się, że gotowanie to nic trudnego.
Emiliano przygotował dla Was mnóstwo kulinarnych inspiracji. Co przygotujecie na warsztatach? Burgery z wołowiną, ale nie tylko! Nie zabraknie jagnięciny i włoskiej kiełbasy oraz smacznego kąska dla tych z Was, którzy chcieliby spróbować burgera bez mięsa. Napakowane warzywami, serami i pysznymi sosami – aż grzech nie spróbować. A do tego degustacje czterech różnych win!
Na zakończenie burgerowej uczty na deser – krem czekoladowo-bananowy z bitą śmietaną.
Rekomendujemy przyjazd taksówką lub komunikacją miejską.
Podczas warsztatu będzie serwowany alkohol, dlatego kurs przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Menu:
- Burger Caprese: smażona mozzarella, pomidor, sos bazyliowy i rukola.
- Wino: Aka Charme Rosato Spumante Brut Salento IGT Primitivo
- Italo Burger: wołowina, gunaciale, mozzarella, sałata rzymska, krem z czarnych oliwek.
- Wino: Roma DOC Rosso
- Burger Salsiccia: włoska kiełbasa, gorgonzola, karmelizowane pomidorki cherry i rukola.
- Wino: 200 metri Tintilia del Molise DOC
- Burger Agnello: jagnięcina, ricotta i sos miętowy
- Wino: Vinum Negroamaro
- Krem bananowo-czekoladowy z bitą śmietaną
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.