KURS GOTOWANIA: CYTRUSY WE WŁOSKIEJ KUCHNI odbędzie się 19 lutego 2022 w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Owoce we Włoszech jemy nie tylko na słodko! Domowe makarony, gnocchi, dania mięsne – cytrusy pasują do różnych potraw i podkręcają smak soczystością i świeżością.
Marco zabierze Was w miejsce pełne soczystych, pełnych smaku i aromatu owoców cytrusowych.
Owoce, które znacie w klasycznych, słodkich odsłonach, tym razem dodacie do makaronu, naleśników, gnocchi i kurczaka.
Tak wspaniale i orzeźwiająco w naszej kuchni nie pachniało już dawno. Nie może Was tu zabraknąć!
Menu:
- Gryczane naleśniki z szynką parmeńską, awokado i gorzką pomarańczą
- Domowe tagliatelle cytrynowe z kremem z rukoli i orzechami laskowymi
- Dyniowe gnocchi z masłem, grejpfrutem i Parmigiano Reggiano
- Pieczony kurczak z limonką, koprem włoskim i ziemniakami
- Ciasto z kremem mandarynkowym i cukrem pudrem
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.