KURS GOTOWANIA: CYTRUSY WE WŁOSKIEJ KUCHNI odbędzie się 11 grudnia 2021 w godzinach 11:00 – 15:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Owoce we Włoszech jemy nie tylko na słodko! Domowe makarony, gnocchi, dania mięsne – cytrusy pasują do różnych potraw i podkręcają smak soczystością i świeżością.
Marco zabierze Was w miejsce pełne soczystych, pełnych smaku i aromatu owoców cytrusowych.
Owoce, które znacie w klasycznych, słodkich odsłonach, tym razem dodacie do makaronu, naleśników, gnocchi i kurczaka.
Tak wspaniale i orzeźwiająco w naszej kuchni nie pachniało już dawno. Nie może Was tu zabraknąć!
Menu:
- Gryczane naleśniki z szynką parmeńską, awokado i gorzką pomarańczą
- Domowe tagliatelle cytrynowe z kremem z rukoli i orzechami laskowymi
- Dyniowe gnocchi z masłem, grejpfrutem i Parmigiano Reggiano
- Pieczony kurczak z limonką, koprem włoskim i ziemniakami
- Ciasto z kremem mandarynkowym i cukrem pudrem
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
W kulinarną podróż z cytrusami zabierze Was Marco, w w gotowaniu pomogą sprzęty z linii W Collection marki Whirlpool.