KURS GOTOWANIA: DANIA Z PIECA odbędzie się 12 marca w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Emiliano Castagna ma przyjemność zaprosić was na kurs gotowania poświęcony najbardziej znanym daniom z Italii.
Będziecie mieć wyjątkową okazję przygotowania włoskiej parmigiany, czyli zapiekanki z bakłażana. Nauczycie się, jak przyrządzać klasyczną lasagne, która jest nieodłącznym elementem każdego niedzielnego obiadu.
Będą też aromatyczne pieczone warzywa z włoską nutą i pyszna tarta z ricottą, cukinią i boczkiem. A na koniec wyjątkowa słodka przekąska, czyli panna cotta z czekoladą.
Jeżeli tak jak my, jesteście pasjonatami włoskiej kuchni i chcecie nauczyć się jej podstaw, to zabierzcie swoich przyjaciół i spotkajmy się razem na wspólnym gotowaniu!
Jeżeli nie mięliście jeszcze okazji gotować razem z nami, sprawdźcie jak bawiliśmy się na innych kursach gotowania!
Menu:
- Włoska parmigiana z bakłażanem
- Verdure al forno – aromatyczne warzywa z pieca
- Klasyczna lasagna bolognese
- Tarta z ricottą, cukinią i boczkiem
- Deser: panna cotta z czekoladą
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.