KURS GOTOWANIA: DOMOWA I KOLOROWA PASTA FRESCA odbędzie się 5 sierpnia 2022 r w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
I znów jest włosko! Nasza Akademia po raz kolejny oferuje wyjątkowe warsztaty kulinarne z Emiliano, który w jednym palcu ma przepisy na wszystkie możliwe rodzaje pasta fresca, czyli tradycyjnego, domowego, świeżego makaronu. Zapytany, czy podzieli się z Wami swoimi recepturami, odpowiedział ochocze: “Si!”.
Kto jeszcze nie był na warsztatach z robienia makaronu, a lubi i praktykuje kuchnię włoską, koniecznie powinien spróbować swoich sił. To nie lada zabawa w dobrym towarzystwie z zakończeniem przy dużym – niemal jak we włoskiej rodzinie – stole. Zapraszamy!
Menu:
- Klasyczne ciasto na makaron z jaj i mąki 00
- Zielone ciasto z mąki semoliny i szpinaku
- Czarne ciasto z mąki semoliny i atramentem z mątwy
- Domowe tagliatelle z sosem z gorgonzoli i orzechami włoskimi
- Ręcznie krojone czarne tagliolini z sosem z mątwy
- Raviolo faszerowane jajkiem, szpinakiem i ricottą
- Tortellini z farszem warzywnym serwowane z wywarem
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.