KURS GOTOWANIA: DOMOWA PIZZA I FOCACCIA odbędzie się 8 października 2022 w godzinach 11:00 – 15:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Zapraszamy Was na wyjątkowy cykl kursów gotowania poświęconych włoskim klasykom!
Kochamy pizze… i focaccie! A Wy?
Nic tak bardzo nie poprawia samopoczucia jak idealnie wypieczona pizza z ulubionymi włoskimi dodatkami albo puszysta focaccia.
Podczas kursu gotowania, będziecie mieć wyjątkową okazję nauczenia się wyrabiania podstawowego ciasta na pizzę z ulubionymi dodatkami.
Zabierzcie swoich przyjaciół i poczujcie się jak na włoskiej uczcie!
Menu:
- Ciasto w stylu rzymskim
- Ciasto na focaccię z Apulii z mąki durum
- Focaccia z dynią, szałwią, Parmigiano Reggiano i karamelizowaną czerwoną cebulą z ocetem balsamicznym
- Pizza z kremem z ciecierzycy, Mortadellą i serem Burrata
- Focaccia z Gorgonzolą, kiełbaską, orzechami włoskimi i gruszkami
- Pizza z pikantną Ndują, świeżą ricottą i papryką
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę, herbatę i wodę.