KURS GOTOWANIA: EMILIANO I WINO VOL. 4 odbędzie się 29 lipca 2023 w godzinach 18:00 – 22:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Tym razem spotykamy się na wyjątkowych warsztatach Emiliano z winem. Podczas tej włoskiej biesiady będziecie gotować ulubione dania Emiliano i degustować pyszne wino. Poznacie styl kulinarny Emiliano, z którego będziecie mogli wziąć dla siebie tyle inspiracji, ile tylko zapragniecie.
Wspólnie z Emiliano zatracicie się w krojeniu, siekaniu, przyprawianiu i robieniu mieszu mieszu!
Będzie też okazja do wspólnego wypicia toastu. Do zobaczenia:-)
Wina dostarczy nam Le Barbatelle. Dla wszystkich uczestników mamy specjalny kod rabatowy -15% na zakup wina w sklepie Le Barbatelle: wak23.
Każde wino będzie serwowane przez Emiliano razem z określoną potrawą. Na osobę przypada 1 kieliszek z każdego rodzaju wina.
Z uwagi na to, że podczas spotkania będzie serwowany alkohol, mogą wziąć w nim udział wyłącznie osoby 18+.
Rekomendujemy przyjazd taksówką lub komunikacją miejską.
Menu:
- Pappa al pomodoro z serem buratta
- Wino Bertesca Vernaccia di San Gimignano DOC (Toskania)
- Gnudi, czyli toskańska potrawa na bazie ricotty i szpinaku serwowana z sosem z guanciale i pecorino
- Wino Arbinus Verdicchio Classico dei Castelli di Jesi DOP Bio & Vegan (Lazio)
- Makaron z pikantną kalabryjską kiełbasą – ndują i żółtkami
- Wino Cantine Lavorata Cirò Rosso Classico Superiore (Kalbria)
- Stek picanha sous vide z sosem czosnkowym serwowany z pieczonymi warzywami
- Wino 1932 Primitivo di Manduria DOC (Puglia)
- Domowy włoski sernik z Nutellą
- Wino Asti Spumante Dolce