• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KURS GOTOWANIA: EMILIANO I WINO VOL. 4

Prowadzący: Emiliano Castagna

DATA: 29 lipca 2023 GODZ.: 18:00 - 22:00

KURS GOTOWANIA: EMILIANO I WINO VOL. 4 odbędzie się 29 lipca 2023 w godzinach 18:00 – 22:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Tym razem spotykamy się na wyjątkowych warsztatach Emiliano z winem. Podczas tej włoskiej biesiady będziecie gotować ulubione dania Emiliano i degustować pyszne wino. Poznacie styl kulinarny Emiliano, z którego będziecie mogli wziąć dla siebie tyle inspiracji, ile tylko zapragniecie.

Wspólnie z Emiliano zatracicie się w krojeniu, siekaniu, przyprawianiu i robieniu mieszu mieszu!

Będzie też okazja do wspólnego wypicia toastu. Do zobaczenia:-)

Wina dostarczy nam Le Barbatelle. Dla wszystkich uczestników mamy specjalny kod rabatowy -15%  na zakup wina w sklepie Le Barbatelle: wak23.

Każde wino będzie serwowane przez Emiliano razem z określoną potrawą. Na osobę przypada 1 kieliszek z każdego rodzaju wina.

 

 

Z uwagi na to, że podczas spotkania będzie serwowany alkohol, mogą wziąć w nim udział wyłącznie osoby 18+.

Rekomendujemy przyjazd taksówką lub komunikacją miejską.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Pappa al pomodoro z serem buratta
  • Wino Bertesca Vernaccia di San Gimignano DOC (Toskania)
  • Gnudi, czyli toskańska potrawa na bazie ricotty i szpinaku serwowana z sosem z guanciale i pecorino
  • Wino Arbinus Verdicchio Classico dei Castelli di Jesi DOP Bio & Vegan (Lazio)
  • Makaron z pikantną kalabryjską kiełbasą – ndują i żółtkami
  • Wino Cantine Lavorata Cirò Rosso Classico Superiore (Kalbria)
  • Stek picanha sous vide z sosem czosnkowym serwowany z pieczonymi warzywami
  • Wino 1932 Primitivo di Manduria DOC (Puglia)
  • Domowy włoski sernik z Nutellą
  • Wino Asti Spumante Dolce

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność. Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Na powitanie oraz zakończenie warsztatu oferujemy kawę i herbatę. Nie serwujemy kawy ani herbaty w czasie gotowania.

Przez cały czas trwania warsztatu jest dostępna woda gazowana i niegazowana.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra