• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KURS GOTOWANIA: FRUTTI DI MARE I PROSECCO VOL. 7

Prowadzący: Emiliano Castagna

DATA: 1 września 2023 GODZ.: 18:00 - 22:00

KURS GOTOWANIA:  FRUTTI DI MARE I PROSECCO VOL. 7 odbędzie się 1 września 2023 w godzinach 18:00 – 22:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Lubicie bąbelki? A owoce morza? Jeżeli tak, warsztaty Frutti di mare i Prosecco są właśnie dla Was!

Na kursie gotowania, Emiliano pokaże Wam, jak przygotować pyszne dania jak czarny makaron z owocami morza, krewetki w cieście kataifi, zapiekane mule i brzytwy i…  jedno danie z ryb, czyli tatar z łososia serwowany na chrupiącej ryżowej grzance.

Każda potrawa  będzie miała dopasowana inne włoskie Prosecco. Nie zabraknie afrodyzjaków, czyli owoców morza, pikantnych smaków, aksamitnych musów i  chrupiących dań. Spróbujecie potraw, które zaspokoją Wasze apetyty na różne smaki.

Każde wino będzie serwowane przez Emiliano razem z określoną potrawą. Na osobę przypada 1 kieliszek z każdego rodzaju wina.

Wina dostarczy nam Le Barbatelle. Dla wszystkich uczestników mamy specjalny kod rabatowy -15%  na zakup wina w sklepie Le Barbatelle: wak23.

Rekomendujemy przyjazd taksówką lub komunikacją miejską.

Z uwagi na to, że podczas spotkania będzie serwowany alkohol, mogą wziąć w nim udział wyłącznie osoby 18+.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Prosecco Le Vallate Extra Dry
  • Zapiekany mix muli i brzytew
  • PERLAGE Canah Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Spumante Brut Bio & Vegan
  • Krewetki w cieście kataifi
  • Le Manzane Millesimato Rose’ Brut
  • Czarne spaghetti z mulami, kalmarami i krewetkami
  • Springo Blue Rive di Formeniga Prosecco Superiore DOCG Millesimato Extra Brut
  • Tatar z łososia na grzance z polenty
  • Panna cotta z musem malinowym i rozmarynem

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność. Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Na powitanie oraz zakończenie warsztatu oferujemy kawę i herbatę. Nie serwujemy kawy ani herbaty w czasie gotowania.

Przez cały czas trwania warsztatu jest dostępna woda gazowana i niegazowana.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra