KURS GOTOWANIA: FRUTTI DI MARE I PROSECCO VOL. 8 odbędzie się 6 października 2023 w godzinach 18:00 – 22:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Lubicie bąbelki? A owoce morza? Jeżeli tak, warsztaty Frutti di mare i Prosecco są właśnie dla Was!
Na kursie gotowania, Emiliano pokaże Wam, jak przygotować pyszne dania jak makaron z owocami morza, krewetki w cieście kataifi, zapiekane mule i brzytwy oraz białą polentę z sercówkami.
Każda potrawa będzie miała dopasowana inne włoskie Prosecco. Nie zabraknie afrodyzjaków, czyli owoców morza, pikantnych smaków, aksamitnych musów i chrupiących dań. Spróbujecie potraw, które zaspokoją Wasze apetyty na różne smaki.
Każde wino będzie serwowane przez Emiliano razem z określoną potrawą. Na osobę przypada 1 kieliszek z każdego rodzaju wina.
Wina dostarczy nam Le Barbatelle. Dla wszystkich uczestników mamy specjalny kod rabatowy -15% na zakup wina w sklepie Le Barbatelle: wak23.
Z uwagi na to, że podczas spotkania będzie serwowany alkohol, mogą wziąć w nim udział wyłącznie osoby 18+.
Rekomendujemy przyjazd taksówką lub komunikacją miejską.
Menu:
- Prosecco Le Vallate Extra Dry
- Zapiekany mix muli i brzytew
- PERLAGE Canah Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Spumante Brut Bio & Vegan
- Krewetki w cieście kataifi
- Le Manzane Millesimato Rose’ Brut
- Spaghetti z mulami i kalmarami
- Springo Blue Rive di Formeniga Prosecco Superiore DOCG Millesimato Extra Brut
- Biała polenta z sercówkami i krewetkami
- Panna cotta z musem owocowym i rozmarynem