KURS GOTOWANIA: GNOCCHI, GNUDI I INNE odbędzie się 17 marca 2023 w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy wiecie, że początkowo włoskie gnocchi wyrabiane wyłącznie z semoliny, bądź czerstwego chleba?! Teraz najczęściej przyrządzane na bazie ziemniaków i mąki, z których formuje się małe kąski. Ale gnocchi to nie jedyne pyszności, jaki będziecie mieli okazję przygotować pod okiem Emiliano.
Nie zabraknie tradycyjnych toskańskich gnudi oraz pulpecików z ricotty. Będą też gnocchi z soczewicy serwowane z ragu z ciecierzycy oraz gnocchi w wersji klasycznej.
Podczas warsztatów z Emiliano nauczycie się nie tylko tego, jak robić i formować włoskie gnocchi, gnudi i inne, ale też , zdradzimy Wam sekrety łączenia klusek z pysznymi sosami i dodatkami.
Wspólne gotowanie zakończymy smakowitym deserem, czyli pieczonymi gruszkami z gorgonzolą, miodem i orzechami włoskimi.
Będzie pysznie i jak zawsze w Akademii – czeka na Was dużo zabawy przy wspólnym gotowaniu.
Menu:
- Tradycyjne toskańskie gnudi z boczkiem i Pecorino
- Pulpeciki z ricottą i sosem pomidorowym
- Gnocchi z soczewicy z ragu z ciecierzycy
- Klasyczne gnocchi z gorgonzolą
- Pieczone gruszki z gorgonzolą, miodem i orzechami włoskimi
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę, herbatę i wodę.