KURS GOTOWANIA: GNOCCHI odbędzie się 18 marca 2022 w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy wiecie, że początkowo włoskie gnocchi wyrabiane wyłącznie z semoliny, bądź czerstwego chleba?! Teraz najczęściej przyrządzane na bazie ziemniaków i mąki, z których formuje się małe kąski.
Podczas warsztatów z Marco, nauczycie się, jak robić i formować włoskie kopytka z mąki gryczanej, kaszy kukurydzianej, semoliny. Co więcej, zdradzimy Wam sekrety łączenia klusek z najlepszymi sosami i dodatkami.
Będzie pysznie i jak zawsze w Akademii czeka na Was dużo zabawy przy wspólnym gotowaniu.
Menu:
- Gnocchi gryczane z selerem, szpinakiem i świeżym Asiago DOP
- Gnocchi ziemniaczane z ragout ze świeżej kiełbaski i Pecorino Romano DOP
- Gnocchi z ciecierzycy z sosem z małży, rozmarynem i białym winem
- Gnocchi z kaszy kukurydzianej z serem Taleggio i cebulą duszoną w czerwonym winie
- Gnocchi ziemniaczane z roztopionym masłem z cynamonem i cukrem
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.