• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin
Warsztat gotowania

KURS GOTOWANIA: GOTUJ Z EMILIANO – WŁOSKIE SPECJAŁY

Prowadzący: Emiliano Castagna

DATA: 17 marca 2021 GODZ.: 19:00 - 23:00

Kurs gotowania: Gotuj z Emiliano odbędzie się 17 marca 2021r, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory,ul. Mińska 25).

Kurs gotowania Włoska kuchnia to nasza specjalność! Sery, wędliny, najwyższej jakości oliwa i dodatki, to wszystko składa się na wyjątkowy smak! Włoska kuchnia – to przede wszystkim prostota.

Wystarczy połączyć kilka wysokiej jakości produktów, aby stworzyć przepyszne i pełne aromatu danie.

Podczas warsztatów kulinarnych Emiliano Castagna, szef Akademii, przybliży Wam sekrety włoskich produktów z oznaczeniami ChNP czy IGP. Dowiecie się, co kryje się pod tymi tajemniczymi nazwami. Na własnym podniebieniu doświadczycie, dlaczego tak ważne jest wybieranie właśnie włoskich specjałów z chronioną nazwą pochodzenia 🙂

Znacie smak Bresaoli czy sera Stracchino?

Jesteście ciekawi na czym polega ich wyjątkowość? Zabierzcie swoich przyjaciół i przyjdźcie spróbować włoskich specjałów z najlepszych włoskich składników!

Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ

Sprawdź nasze pozostałe warsztaty > TUTAJ

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Roladki z najwyższej jakości suszonej wędliny Bresaoli della Valtellina ChNP z serem Stracchino, świeżymi ziołami i kremem z sera Parmigiano Reggiano ChNP
  • Makaron bucatini z kremem z Mozzarelli di Bufala Campana ChNP i Oliwą Extra Vergine 100% Siciliano ChOG
  • Pieczony bakłażan z serem Taleggio ChNP i pomidorkami San Marzano ChNP
  • Szpinak z guanciale i serem Pecorino Romano ChNP
  • Budyń z pistacji z Bronte i czekolady Modica ChOG

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Przepisy z najwyższej jakości produktów poznacie dzięki Emiliano, wyjątkowe produkty dostarczy North Coast, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

 

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:

– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do Akademii. Płyny do dezynfekcji rąk znajdą Państwo również w toaletach i przy stanowiskach pracy;

– przed wejściem do Akademii mierzona jest temperatura. Osoby u których temperatura przewyższy 37,5 st C proszone są o powrót do domu;

– podczas warsztatów uczestnicy dzieleni są na małe grupy;

– podczas warsztatów obowiązuje nakaz noszenia maseczek ochronnych.

DODATKOWO:

Jeżeli przed warsztatami wystąpią u Państwa następujące objawy: kaszel, katar, ból gardła lub podwyższona temperatura – prosimy o pozostanie w domu i kontakt mailowy.

Informujemy, iż po każdych warsztatach przeprowadzana jest dezynfekcja naszej Akademii.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra