Kurs gotowania: Gotuj z Emiliano odbędzie się 17 marca 2021r, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory,ul. Mińska 25).
Kurs gotowania Włoska kuchnia to nasza specjalność! Sery, wędliny, najwyższej jakości oliwa i dodatki, to wszystko składa się na wyjątkowy smak! Włoska kuchnia – to przede wszystkim prostota.
Wystarczy połączyć kilka wysokiej jakości produktów, aby stworzyć przepyszne i pełne aromatu danie.
Podczas warsztatów kulinarnych Emiliano Castagna, szef Akademii, przybliży Wam sekrety włoskich produktów z oznaczeniami ChNP czy IGP. Dowiecie się, co kryje się pod tymi tajemniczymi nazwami. Na własnym podniebieniu doświadczycie, dlaczego tak ważne jest wybieranie właśnie włoskich specjałów z chronioną nazwą pochodzenia 🙂
Znacie smak Bresaoli czy sera Stracchino?
Jesteście ciekawi na czym polega ich wyjątkowość? Zabierzcie swoich przyjaciół i przyjdźcie spróbować włoskich specjałów z najlepszych włoskich składników!
Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ
Sprawdź nasze pozostałe warsztaty > TUTAJ
Menu:
- Roladki z najwyższej jakości suszonej wędliny Bresaoli della Valtellina ChNP z serem Stracchino, świeżymi ziołami i kremem z sera Parmigiano Reggiano ChNP
- Makaron bucatini z kremem z Mozzarelli di Bufala Campana ChNP i Oliwą Extra Vergine 100% Siciliano ChOG
- Pieczony bakłażan z serem Taleggio ChNP i pomidorkami San Marzano ChNP
- Szpinak z guanciale i serem Pecorino Romano ChNP
- Budyń z pistacji z Bronte i czekolady Modica ChOG
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Przepisy z najwyższej jakości produktów poznacie dzięki Emiliano, wyjątkowe produkty dostarczy North Coast, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.