KURS GOTOWANIA: ITALO… BURGERY EMILIANO odbędzie się 23 kwietnia 2022 w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Lubicie burgery? Chcecie poznać oryginalne przepisy na domowe burgery? Zamiast iść do restauracji, przyjdźcie na warsztaty do Akademii i zostańcie mistrzami burgerów, które podbiją Wasze kubki smakowe. Przekonajcie się, że gotowanie to nic trudnego.
Emiliano przygotował dla Was mnóstwo kulinarnych inspiracji. Co przygotujecie na warsztatach? Burgery z wołowiną, ale nie tylko! Nie zabraknie też mięsa drobiowego i smacznego kąska dla tych z Was, którzy nie jedzą mięsa. Napakowane mięsem, serami i pysznymi sosami – aż grzech nie spróbować.
A na zakończenie burgerowej uczty na deser – klasyczne włoskie tiramisu!
Wszystkie sery pochodzą od dystrybutora włoskich produktów premium NorthCoast.
Menu:
- Uovo Burger: jajka, szpinak, gorgonzola, oliwa truflowa
- Cicchen Burger: kurczak, modra kapusta, ser Taleggio, karmelizowana czerwona cebula, miód
- Italo burger: wołowina, gunaciale, mozzarella, sałata rzymska, krem z czarnych oliwek
- Hot burger: wołowina, nduja, suszone pomidory, rukola, ser Provolone
- Klasyczne tiramisu
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.