• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KURS GOTOWANIA: JAGNIĘCINA I WINO VOL. 1

Prowadzący: Emiliano Castagna

DATA: 19 listopada 2022 GODZ.: 18:00 - 23:00

KURS GOTOWANIA: JAGNIĘCINA I WINO  VOL. 1 odbędzie się 19 listopada 2022 w godzinach 18:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Emiliano Castagna ma przyjemność zaprosić Was na warsztat kulinarny poświęcony: JAGNIĘCINIE!

Jagnięcina to mięso bardzo wysokiej jakości: delikatne, soczyste, łatwo strawne i bogate w mikroelementy, takie jak potas, żelazo i cynk. Oprócz tych cennych wartości odżywczych, ma także ciekawy smak. Jeśli chcecie się dowiedzieć, jakie części jagnięciny przeznaczyć na konkretne potrawy, jak je przyrządzać i podawać to kurs właśnie dla Was.

Warsztat będzie trwał ok. 5 godziny, ponieważ rozpocznie się od wyjątkowego pokazu przygotowanego przez rzeźnika Boucherie de Varsovie, który zaprezentuje Wam połowę jagnięcia oraz sposoby prawidłowego rozdzielania mięsa na różne części.

Dowiecie się także, jak wybrać dobrej jakości mięso, w jaki sposób je przyprawiać i co też bardzo ważne – przechowywać. Razem z Emiliano przygotujecie jagnięcinę na różne sposoby! Nie zabraknie tatara, rolady z combra, duszonej łopatki, szaszłyków i domowych kiełbasek jagnięcych.

Spójrzcie na menu! Przyjdźcie po przepisy.  Zapowiada się pysznie:-)

 

Jagnięcinę dostarczy nam Boucherie de Varsovie.

Rekomendujemy przyjazd taksówką lub komunikacją miejską.

Podczas warsztatu będzie serwowany alkohol, dlatego kurs przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Tatar jagnięcy serwowany z domowym sosem na bazie świeżej mięty
  • Szaszłyki z jagnięciny
  • Smażone kotleciki jagnięce serowowane z domowym majonezem cytrusowym
  • Pieczona rolada z combra jagnięcego faszerowana świeżymi ziołami
  • Duszona łopatka jagnięca serwowane z polentą truflową
  • Domowe kiełbaski jagnięce z polentą truflową
  • Wino – wytrawne Lambrusco di Sorbara
  • Wino – Valpolicella Classico
  • Wino – Vino Nobile de Montepulciano
  • Wino – Chianti Classico
  • Deser – Domowe Bombardino przygotowane przez Emiliano

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę, herbatę i wodę.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra