KURS GOTOWANIA: JESIEŃ W MEDIOLANIE odbędzie się 19 listopada 2021 w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Jesień to kolory, smaki i aromaty, a jesienne wieczory, aż się proszą o jakiś przyjemny i smaczny akcent.Na stołach króluje dynia i grzyby.
Razem z Marco wybierzecie się w kulinarną podróż do Mediolanu, będziecie czarować i gotować prawdziwie jesienne przysmaki – oczywiście we włoskim stylu. Będzie aromatycznie, rozgrzewająco i – jak zawsze smacznie. A gdzie mięso zapytacie? Marco udowadnia, że dania bezmięsne mogą być smaczne i sycące.
Co znajdziecie w menu: chrupiącą bruschetta z grzybami i kaczym jajem, dyniowe tortelli z amaretti, sałatkę ze smażonymi śliwkami i pieczoną dynię z miodem i Gorgonzolą. Sprawdźcie naszą propozycję jesiennego comfort food prosto ze słonecznej Italii. Zapraszamy Was do wspólnego gotowania!
Menu:
- Bruschetta z grzybami, kaczym jajkiem, pietruszką i serem Taleggio
- Tortelli dyniowe z amaretti, podawane z masłem, szałwią i Pecorino Romano
- Pieczona cebula faszerowana czosnkiem, Parmigiano Reggiano i tymiankiem
- Sałatka ze smażonymi śliwkami, szpinakiem i Mozzarellą di buffala
- Pieczona dynia z miodem, rozmarynem i Gorgonzolą