KURS GOTOWANIA: KOLOROWA DOMOWA PASTA FRESCA odbędzie się 25 lutego 2023 w godzinach 11:00 – 15:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
I znów jest włosko! Nasza Akademia po raz kolejny oferuje wyjątkowe warsztaty kulinarne z Emiliano, który w jednym palcu ma przepisy na wszystkie możliwe rodzaje pasta fresca, czyli tradycyjnego, domowego, świeżego makaronu. Zapytany, czy podzieli się z Wami swoimi recepturami, odpowiedział ochocze: “Si!”.
Kto jeszcze nie był na warsztatach z robienia makaronu, a lubi i praktykuje kuchnię włoską, koniecznie powinien spróbować swoich sił. To nie lada zabawa w dobrym towarzystwie z zakończeniem przy dużym – niemal jak we włoskiej rodzinie – stole. Zapraszamy!
Menu:
- Żółte tagliatelle z szafranem i sosem z cukinii i mięty
- Czerwone tagliolini z bakłażanem, sosem pomidorowym i słoną ricottą
- Zielone pappardelle szpinakowe z sosem z gorgonzoli i orzechów wloskich
- Fioletowe maltagliati z czerwoną kapustą, boczkiem i Taleggio
- Klasyczne włoskie tiramisu
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę, herbatę i wodę.