KURS GOTOWANIA: KUCHNIA POLSKA Z WŁOSKIM TWISTEM odbędzie się 4 lutego 2023 w godzinach 11:00 – 15:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Kuchnia włoska na dobre zjednała sobie serca Polaków. Plasuje się na drugim miejscu wśród najbardziej ulubionych tuż po naszej rodzimej. Nie ma chyba nikogo, kto choć raz nie spróbował włoskich dań i się nie zachwycił!
Nasz nowy warsztat, który poprowadzi Kamil to mariaż kuchni polskiej i włoskich produktów, które są obecnie powszechnie dostępne w wielu sklepach nad Wisłą.
W czasie warsztatów pod okiem Kamila przekonacie się, jak jakościowe włoskie produkty świetnie komponują się z codziennymi polskimi daniami. Przekonacie się, że włoskie składniki pasują idealnie nie tylko do włoskich przepisów.
Każde danie będzie pełne typowych polskich smaków i aromatów, które połączycie z włoskimi dodatkami takimi jak Parmigiano Reggiano, ser burrata, anchovis, oliwki i inne.
Do zobaczenia wkrótce.
Menu:
- Zupa pomidorowa z kremowym serem burrata i makaronem fusilli
- Pierogi z ziemniakami, szczypiorkiem i serem Taleggio
- Surówka z białej kapusty z anchovis, oliwkami, dressingiem pomarańczowym i świeżą miętą
- Kotlet schabowy z ziołową panierką, Parmigiano Reggiano i szpinakiem
- Sernik z ricottą i sosem owocowym
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.