KURS GOTOWANIA: MAKARONY BEZ MIĘSA odbędzie się 6 maja 2022 r w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Kto nie lubi makaronów… ten dużo traci! Dobre źródło łatwo przyswajalnych węglowodanów, błonnik witaminy z grupy B dla jasnego myślenia i dobrego nastroju, a ponadto ten smak! Czego chcieć więcej?
Może jeszcze tego, że przygotowanie dań z makaronem nie wymaga dużo czasu, a liczba dodatków, jakie można użyć – od warzyw, mięs, ryb i owoców morza – sprawia, że we włoskiej kuchni każdy znajdzie coś dla siebie.
Przed Wami : Makarony bez mięsa! Tym razem Marco bierze na warsztat pasty i warzywa oraz sery. Także jeżeli szukacie odmiany od mięsa, jesteście ciekawi, jak przygotować dania vege lub po prostu uwielbiacie makarony pod każdą postacią, nie może Was zabraknąć na naszych warsztatach.
Menu:
- Pachnące cytryną spaghetti z serem i papryką
- Bavette z pesto Genueńskim
- Orecchiette z ciecierzycą, kandyzowanymi pomidorami i ricottą
- Fusilli z kremem z bobu i Parmigiano Reggiano
- Tortiglioni ze smażonymi karczochami i miętą
Makarony bez mięsa przygotujecie pod okiem Marco, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.